Granola batonėlių receptas

Greitas, nebrangus, sveikas ir labai gardus patiekalas tie batonėliai. O ir improvizacijai vietos apstu. Švenčių belaukiant...

Paruošimo min. | Gaminimo

  min.
3.67 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars Išbandė 6
Loading...
3.67 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars Išbandė 6
Loading...

Paruošimo min. | Gaminimo

  min.
Granola batonėlių receptas
Kai žinai, kad šv. Velykoms į namus subėgs daug mažųjų stebuklų ir jų akutės žibės nuo stalo pagriebti gardų kąsnelį, galvoji tegul tai geriau bus namuose kepti avižiniai batonėliai nei saldainiai... Ot pravda! Miela šeimininke, šiems batonėliams naudosime pilno grūdo avižinius dribsnius ir džiovintus abrikosus (galima pakeisti kitais džiovintais vaisiais).

Sudėtinės dalys

Gaminimas

  • 1
    Pirmiausia sumaišome birius ingredientus: stiklinę miltų, šaukštelį kepimo miltelių, pilno grūdo avižinius dribsnius, džiovintus abrikosus, saują moliūgo sėklų (nebūtina).
  • 2
    Tuomet į gilų dubenį įmušame keletą kiaušinių, beriame stiklinę cukraus (pusę rudo, pusę balto), įpilame keletą v.šaukštų pieno, pagardiname žiupsneliu druskos ir vanilinio cukraus - viską išplakame iki vientisos masės (1 min. plaktuvu). Įpilame ir įmaišome pusę stiklinės (rapsų) aliejaus.
  • 3
    Skystą masę supilame į dubenį su biriais ingredientais, išmaišome. Tolygiai paskirstome batonėlių tešlą ant kepimo popieriumi išklotos kepimo formos, viršų apibarstome kokoso drožlėmis. Kepame 180°C temperatūroje 20-25 min. kol kokoso drožlės dailiai įrus. Iškepus leidžiame visiškai atvėsti, tuomet supjaustome batonėliais. Skanaus!
Susiję receptai

Palikite atsiliepimą arba pasiūlymą