Aluje troškintos midijos

Greitai paruošiamas šviežių jūros gėrybių - midijų - patiekalas ir gardus, ir maistingas! Galbūt ne kasdieniams pietums, tačiau savaitgalio pietų meniu tikrai paįvairins...

Paruošimo min. | Gaminimo

  min.
5.00 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars Išbandė 4
Loading...
5.00 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars Išbandė 4
Loading...

Paruošimo min. | Gaminimo

  min.
Troškintos midijos
Midijos - tai vienos iš tų jūros gėrybių, kurios pasižymi švelniu puikiu skoniu. Šiandien ruošime šviežias midijas alaus padaže!

Sudėtinės dalys

Gaminimas

  • 1
    Pirmiausia dar parduotuvėje apsižiūrime, kad įsigytume šviežias ir tinkamas naudoti midijas - geldelės turi būti užsivėrę. Jeigu geldelės atsivėrę, tuomet į jas pabeldus arba užpylus pilnai vandeniu - užsiveria. Įsigijus gyvų nevalytų midijų, pirmiausia jas nuplauname po tekančiu šaltu vandeniu ir kruopščiai nuvalome geldeles (nuo dumblių, purvo), nuplėšiame "ūselius" nuo geldelių sujungimo vietos. Dar kartą nuplauname midijas ir laikome šaldytuve iki dėsime į puodą.
  • 2
    Pasiruošiame prancūziškus skrebučius prie midijų. Alyvuogių aliejų sumaišome su smulkintais bazilikais ir krapais (galima dar pridėti smulkintą česnako skiltelę), Prancūzišką batoną supjaustome apie 1,5 cm storio riekėmis, ant kurių užpilame žolelėmis pagardinto aliejaus. Riekutes surikiuojame ant kepimo formos ir pašauname į orkaitę kepti 180°C temperatūroje apie 10 min., kol kiek apskrus.
  • 3
    Gilioje keptuvėje įkaitiname aliejų, suberiame smulkintą svogūną ir salierą, kepame apie 3 min., tuomet suberiame keletą smulkintų česnako skiltelių ir pakepame dar keletą minučių iki daržovės suminkštės.
  • 4
    Dedame šaulštą sviesto, pagardiname čiobreliais ir maltais pipirais, sudedame midijas ir užpilame viską alumi (šviesu kvietinis), uždengiame troškintis. Su keletu permaišymų midijos troškinsis apie 5-6 min. Dėmesio: valgomos tik tos midijos, kurių geldelės prasivėrusios (jeigu troškinant geldelė neatsivėrė, tokią midiją reikėtų išmesti).
  • 5
    Troškintas midijas patiekiame dubenėliuose su jų sultiniu bei skrebučiais. Skanaus!
Susiję receptai
Atsiliepimai
FiverrEarn | 1-29-2024 14:01

FiverrEarn

[…]the time to study or go to the content material or web pages we have linked to below the[…]

FiverrEarn | 12-16-2023 23:12

FiverrEarn

[…]Every as soon as in a whilst we opt for blogs that we study. Listed below are the most up-to-date web pages that we select […]

FiverrEarn | 12-3-2023 04:12

FiverrEarn

[…]we came across a cool internet site that you just might get pleasure from. Take a look when you want[…]

FiverrEarn | 11-30-2023 18:11

FiverrEarn

[…]just beneath, are quite a few completely not connected sites to ours, nonetheless, they may be certainly really worth going over[…]


Warning: sprintf(): Too few arguments in /home/barolt/domains/jokuboreceptai.lt/public_html/wp-content/themes/receptukas/comments.php on line 40
| 11-25-2023 18:11

FUE

[…]the time to study or pay a visit to the subject material or web-sites we have linked to beneath the[…]


Warning: sprintf(): Too few arguments in /home/barolt/domains/jokuboreceptai.lt/public_html/wp-content/themes/receptukas/comments.php on line 40
| 11-24-2023 21:11

FUE

[…]here are some hyperlinks to web-sites that we link to mainly because we feel they are really worth visiting[…]

Saulius | 1-26-2016 14:01

Gavosi skaniai. Dekui!

Palikite atsiliepimą arba pasiūlymą