Pastaba: šiam sriubos receptui reikės 4 raudonųjų bulvių bei 3 plonų juostelių rūkytos kiaulienos!
Sudėtinės dalys
- Bulvės, 4 vnt.
- Alyvuogių aliejus, 2 v. šaukštai
- Svogūnas, 1/2 stiklinė
- Vištienos sultinys, 1 stiklinė
- Miltai, 3 v. šaukštai
- Pienas, 2 stiklinės
- Grietinė, 1 v. šaukštas
- Čili prieskoniai, 1/4 a. šaukštelis
- Kiauliena, 3 vnt.
- Čedaro sūris, 50 g
- Krapai, pagal skonį
Gaminimas
- 1Raudonąsias bulves (4 vnt. vidutinio dydžio) nuplauname ir dedame į verdantį vandenį (bulvių nelupame, dedame su odele);
- 2
Į įkaitintą prikaistuvį pilame keletą šaukštų alyvuogių aliejaus, apkepiname smulkintą svogūną. Tuomet supilame stiklinę (galima kiek daugiau) vištienos sultinio, maišome iki užvirs;- 3
Stiklinėje pieno išmaišome 3 šaukštus miltų, visa tai palengva maišant supilame į prikaistuvį, tuomet supilame likusią stiklinę pieno ir leidžiame skysčiui užvirti, paverdame 1 min. ir patraukiame nuo kaitros;- 4
Įmaišome į sriubą žiupsnelį druskos, ketvirtį šaukštelio čili prieskonių, šaukštą grietinės;- 5
Nulupame bulvių odelę, sugrūdame bulves. Sudedame į sriubą ir gerai išmaišome. Grąžiname sriubą ant kaitros ir nuolat maišant dar keletą minučių paverdame. Įmaišome apkeptas ir susmulkintas rūkytos kiaulienos juosteles, tarkuotą Čedaro sūrį;- 6
Supilstome į lėkštes, papuošiame krapais bei smulkintais svogūnų laiškais.Susiję receptai - 2