Sudėtinės dalys:
-
Bulvės, 4 vnt.
-
Alyvuogių aliejus, 2 v. šaukštai
-
Svogūnas, 1/2 stiklinė
-
Vištienos sultinys, 1 stiklinė
-
Miltai, 3 v. šaukštai
-
Pienas, 2 stiklinės
-
Grietinė, 1 v. šaukštas
-
Čili prieskoniai, 1/4 a. šaukštelis
-
Kiauliena, 3 vnt.
-
Čedaro sūris, 50 g
-
Krapai, pagal skonį
Gaminimas:
Pastaba: šiam sriubos receptui reikės 4 raudonųjų bulvių bei 3 plonų juostelių rūkytos kiaulienos!
- Raudonąsias bulves (4 vnt. vidutinio dydžio) nuplauname ir dedame į verdantį vandenį (bulvių nelupame, dedame su odele);
- Į įkaitintą prikaistuvį pilame keletą šaukštų alyvuogių aliejaus, apkepiname smulkintą svogūną. Tuomet supilame stiklinę (galima kiek daugiau) vištienos sultinio, maišome iki užvirs;
- Stiklinėje pieno išmaišome 3 šaukštus miltų, visa tai palengva maišant supilame į prikaistuvį, tuomet supilame likusią stiklinę pieno ir leidžiame skysčiui užvirti, paverdame 1 min. ir patraukiame nuo kaitros;
- Įmaišome į sriubą žiupsnelį druskos, ketvirtį šaukštelio čili prieskonių, šaukštą grietinės;
- Nulupame bulvių odelę, sugrūdame bulves. Sudedame į sriubą ir gerai išmaišome. Grąžiname sriubą ant kaitros ir nuolat maišant dar keletą minučių paverdame. Įmaišome apkeptas ir susmulkintas rūkytos kiaulienos juosteles, tarkuotą Čedaro sūrį;
- Supilstome į lėkštes, papuošiame krapais bei smulkintais svogūnų laiškais.
Skanaus!