Ar teko kada nors kepti picą iš mėsos? Taip, visiškai teisingai - nenaudosime nei miltų, nei iš anksto pasiruoštos picos tešlos. Gaminsime tik iš ingredientų, kuriuos labiau esame įpratę matyti kaip priedus ant picos pagrindo - jautienos, pomidorų tyrės, mocarelos sūrio ir kt. Pirmyn!
Sudėtinės dalys
- Jautienos faršas, 500 g
- Mocarela sūris, 125 g
- Malti džiūvėsiai, 3 v. šaukštai
- Parmezano sūris, 3 v. šaukštai
- Kiaušinis, 2 vnt.
- Petražolės, 3 v. šaukštai
- Česnakas, 1 skiltelė
- Druska, pagal skonį
- Pomidorai (konservuoti), 400 g
- Bazilikas, 1 žiupsnelis
- Malti pipirai, žiupsnelis
Gaminimas
- 1Maltą jautieną pagardiname šviežiai maltu pipiru ir žiupsneliu druskos, įtarkuojame parmezano sūrį, suberiame maltus džiūvėsius ir smulkiai pjaustytas petražoles. Užpilame dviejų kiaušinių plakinį ir rankomis grubiai išminkome jautienos masę;
- 2
Kepimo formą ištepame sviestu ir ranka paspausdami tolygiai paskirstome jautienos faršo masę;- 3
Nuo savose sultyse konservuotų pomidorų nupilame perteklinį skystį. Pomidorus sutriname el.trintuvu arba tiesiog šakute. Gautą pomidorų tyrę pagardiname trintu česnaku, druska ir pipirais. Paskirstome pomidorų tyrę ant mėsos pagrindo kepimo formoje. Ant šios mėsos picos viršaus uždedame riekelėmis pjaustytą mocarelos sūrį;- 4
Mėsos picą pašauname į orkaitę įkaitintą iki 220ºC, kepame 22-25 min. kol jautienos pagrindas perkeps ir mocarelos sūris išsilydys. Leidžiame keletą minučių atvėsti, papuošiame baziliko lapeliais ir tiekiame ant stalo. Valgome su itališka duonele ciabatta.Susiję receptai - 2