Varškės apkepas

Tradicinis mamos varškės apkepo receptas tik su slyvomis. Labai skanus, ypač su grietine ir slyvų uogiene.

Paruošimo 15min. | Gaminimo

  min.
4.80 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars Išbandė 15
Loading...
4.80 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars Išbandė 15
Loading...

Paruošimo 15min. | Gaminimo

  min.
Varškės apkepas

Sudėtinės dalys

Gaminimas

  • 1
    Suberkite varškę į didelį dubenį,labai gerai ištrinkite ją su kiaušinių tryniais, sviestu ir cukrumi (nepilna stiklinė).
  • 2
    Atskirame inde išmaišykite miltus, manų kruopas ir vanilinį cukrų. Tuomet suberkite į tešlą kartu su vandeniu ir grietine.Gerai išsukite tešlą.
  • 3
    Džiovintas slyvas nuplikykite karštu vandeniu, supjaustykite puselėmis ir įmaišykite į tešlą.
  • 4
    Kiaušinio baltymus gerai išplakite ir supilkite į tešlą, kurią atsargiai pramaišykite.
  • 5
    Varškės apkepui paruoštą tešlą sudėkite į aliejumi arba sviestu išteptą skardą ir kepkite 200 laipsnių temperatūroje apie 45min. Jeigu gaminame iš mažiau varškės mažesniam žmonių skaičiui arba paskleidžiame gaminamą kiekį labai didelėje kepimo formoje (nestoru sluoksniu), tuomet ir kepimo laikas atitinkamai bus šiek tiek trumpesnis.
Susiję receptai

Palikite atsiliepimą arba pasiūlymą