Sultinga kepta kiaulienos mentė

Pasiruoškime įdėti patiekalui meilės - jos ir trupučio kantrybės prireiks, kad mėsa būtų aromatinga, minkšta ir sultinga.

Paruošimo min. | Gaminimo

  min.
5.00 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars Išbandė 4
Loading...
5.00 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars Išbandė 4
Loading...

Paruošimo min. | Gaminimo

  min.
Kepta kiaulienos mentė
Šįkart darome repeticiją Kalėdų pietums - orkaitėje kepsime kiaulienos mentę (be kaulo).

Sudėtinės dalys

Gaminimas

  • 1
    Pirmiausia pasiruošiame marinatą. Ant vidutinės ugnies dedame nedidelį prikaistuvį, pilame šlakelį alyvuogių aliejaus, apkepame pusę stiklinės smulkintų svogūnų iki suminkštės, tuomet pridedame smulkintas česnako skilteles - trumpai apkepame. Supilame vieno apelsino ir vienos citrinos sultis, maišome, sumažiname kaitrą iki silpniausios, įpilame keletą šaukštų vyno acto ir išmaišome. Patraukiame marinatą nuo kaitros, pusę supilame į smulkintuvą, o kitą pusę - atskiriame atšaldyti.
  • 2
    Dubenyje sumaišome keletą šaukštų česnako ir svogūno miltelių su šviežiai maltais pipirais, maltu kuminu, šaukšteliu druskos. Keletą šaukštų sausų tik ką sumaišytų prieskonių mišinio įdedame į smulkintuvą su marinatu bei susmulkiname (pakaks 10 s).
  • 3
    Kiaulienos mentę, jeigu jos šmotas gana storas, įpjauname išilgai. Mėsą apipilame marinatų ir dedame į maišą arba vakuuminį indelį pasimarinuoti bent 6-8 valandas (laikome šaldytuve).
  • 4
    Išimame mėsą, palaikome 30 min. kambario temperatūroje, gausiai apibarstome likusiu sausu prieskonių mišiniu (kad susidarytų tarsi prieskonių plutelė) ir pašauname į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę kepti bent 2,5 valandos.
  • 5
    Išimame mėsą, apdengiame aliuminio folija, leidžiame 15-20 min. atvėsti ir patiekiame supjaustytą riekelėmis su likusiu marinatu (kaip užpilu).
Susiję receptai

Comments are closed.