Tradiciniai Velykų patiekalai nuo senų laikų yra: pusryčiams - šaltiena, margučiai, pietums - mėsiški patiekalai (kiauliena, žvėriena, aviena), Velykų boba ir kiti pyragai. Svarbiausia, kad po ilgo pastiniko Velykų stalas būtų nukrautas valgiais.
Šiandien gaminame Velykų bobą!
Sudėtinės dalys
Gaminimas
- 1Pašildykime pieną, tačiau neužvirkime;
- 2
Dubenyje sumaišykime mieles su keletu šaukštų pašildyto pieno, suberkime cukrų ir žiupsnelį druskos ir išmaišykime mieles. Leiskime joms pakilti, palikime 10-15 minučių pastovėti šiltai (jeigu naudotume sausas mieles...)- 3
Dideliame dubenyje išsijokime miltus, supilkime į juos iškilusias mieles, likusį pieną. Į tešlą supilkime ištirpintą sviestą, išplaktus kiaušinio baltymus ir atskirai išsuktus trynius. Tešlą gerai išmaišykime;- 4
Nuplikykime razinas verdančiu vandeniu, nusausinkime ant rankšluosčio ir apvoliokime miltuose. Razinas įmaišykime į tešlą ir palikime ją pusvalandžiui;- 5
Aukštos (molinės) puodynės vidų ištepkime sviestu. Supilkime į ją tešlą ir pašaukime į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę. Po valandos patikrinkime, ar pyragas iškepė (iki aukso rudumo pageltęs viršus, medinis pagaliukas ištraukiamas švarus). Išimkime pyragą iš puodynės, apibarstykime pyrago viršų cukraus pudra, papuoškime Velykų stalui.Susiję receptai - 2
Inga, atsiprašau – cukrų, žinoma, prie mielių praleidau… Ačiū, kad pastebėjai ir parašei!
Labai smagu…. išmaišiau tešlą ir supratau, kad cukraus neįdėjau, nes nei viename iš eigos punktų jis nebuvo paminėtas.