Sudėtinės dalys:
-
Sviestas, 230 g
-
Rudas cukrus, 1 stiklinė
-
Cukrus, 1 stiklinė
-
Vanilinis cukrus, 1/2 a. šaukštelis
-
Kiaušinis, 2 vnt.
-
Miltai, 280 g
-
Kakava, 1/2 stiklinės
-
Kepimo milteliai, 1/2 a. šaukštelis
-
Druska, pagal skonį
-
Šokoladas (tamsusis), 1/2 stiklinės
-
Anakardžių riešutai, 1/2 stiklinės
Gaminimas:
- Dubenyje išsukame kambario temperatūros sviestą su cukrumi (stiklinė balto ir stiklinė rudo cukraus). Supilame dviejų kiaušinių plakinį, beriame žiupsnelį vanilinio cukraus – viską gerai išplakame.
- Kitame dubenyje kiek daugiau kaip dvi stiklines miltų sumaišome su puse stiklinės kakavos miltelių ir puse šaukštelio kepimo miltelių. Įberiame žiupsnelį druskos.
- Dubens su biriais ingredientais turinį supilame į pirmąjį, šaukštu kruopščiai išmaišome. Pagardiname smulkintais Anakardžių riešutais (tiktų Pekanų ir kiti riešutai) ir kapotu šokoladu (abiejų po pusę stiklinės). Sumaišome.
- Orkaitę įkaitiname iki 180°C kaitros, šaukštu dedame tešlą į kepimo formą, išklotą sviestiniu popieriumi. Dedame paliekant po 1,5-2 cm tarpą, nes kepdami sausainiai šiek tiek susileis į kraštus. Kepame 8-10 min.
Saldūs saldūs šokoladiniai sausainiai iškepti!
Sausainių tešla: