Cukrus

Cukrus – vandenyje tirpstantis saldus disacharidas (natūralus saldiklis), dažniausiai gaminamas iš cukrinių runkelių, cukrašvendrių.

Cukrus: susiję receptai
Šokoladinė cukinijų uogienė
150 min.
Šis saldus cukinijos receptas ypač patiks dideliems ir mažiems smaližiams!
Cukinijų mišrainė
60 min.
Tradiciškai viduržiemį atsidarome dar vasarą marinuotų agurkėlių. O ką galėtume paruošti žiemai iš cukinijos ir pupelių?
Riestainiai su cukrumi
60 min.
Kaip mokyklos laikais - per pietų pertrauką trupiname riestainius su cukrumi!
Dešrelės tešloje
30 min.
Šiomis plutele aprengtomis dešrelėmis greitai pasotinsite visus šeimos vyrus. O jeigu su grietinės ir sviesto padažu?
Velykų boba
90 min.
Tradicinis Velykų kepinys - Velykų boba! Reikės molinės puodynės, miltų, kiaušinių, pieno, cukraus, mielių ir razinų.
Varškės kremas
20 min.
Gardus citrinins varškės kremas puikiai tiks blyneliams, vafliams, skrebučiams pagardinti.
Gaivus vaisių pyragas
120 min.
Panašu į tradicinį obuolių pyragą? Ne visai, jeigu padarysime pyragą puresnį ir pridėsime vynuogių...
Purus varškės pyragas
60 min.
Namuose gaminamės purų varškės pyragą su rikotos sūriu. Prieš patiekiant nepamirškite atvėsinti ir papuošti pyragą!
Varškės pyragas
210 min.
Šalto varškės pyrago receptas. Puikiai tiks, jeigu šalia turėsite konservuotų persikų!
Keksiukas SPEIGAS
60 min.
Kas tas SPEIGAS? Kai šaldytuve turite skaniausių keksiukų, o prikaistyvyje - arbatos, speigas atrodo visiškas niekis. Pasigaminkite šiuos šaldytus keksiukus šiltam žiemos vakarui.