Turbūt jeigu reikėtų rinktis pyragą valgyti su ledais, rinkčiausi iš moliūgų pyrago, smėlinio obuolių pyrago arba... arba šio - smėlinio varškės pyrago!
Sudėtinės dalys
- Cukrus, 300 g
- Varškė, 400 g
- Grietinė, 2 v. šaukštai
- Kiaušinis, 2 vnt.
- Miltai, 300 g
- Sviestas, 150 g
- Kakava, 4 v. šaukštai
- Kepimo milteliai, 1 a. šaukštelis
- Vanilinis cukrus, 2 a. šaukšteliai
Gaminimas
- 1Dubenyje sumaišome: 150 g cukraus, visus miltus, 1 a. šaukštelį kepimo miltelių, 4 šaukštus kakavos miltelių. Masę beriame į smulkintuvą kartu su sviestu ir sumaišome iki smėlinės tešlos - nedidelių grumstelių (tą patį galima padaryti rankomis, dubenyje maigant sviestą su miltų mase).
- 2
Kitame dubenyje išplakame 150 g cukraus ir vanilinį cukrų su kiaušiniais, sudedame varškę, grietinę - gerai ištriname.- 3
Kepimo formoje, išklotoje kepimo popieriumi, tolygiai paskirstome pusę smėlinės tešlos; antrą sluoksnį darome iš varškės įdaro. ant viršaus vėl paskirstome smėlinės tešlos.- 4
Kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 50-60 min.Susiję receptai - 2