Smėlinis varškės pyragas

Pasirūpiname vaniliniais ledais ir ruošiame kakavinį varškės pyragą šauniai popietei su kava ir arbatėle.
4.80 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars Išbandė 5
Loading ... Loading ...
min.

Sudėtinės dalys:

Gaminimas:

Turbūt jeigu reikėtų rinktis pyragą valgyti su ledais, rinkčiausi iš moliūgų pyrago, smėlinio obuolių pyrago arba…  arba šio – smėlinio varškės pyrago!

  1. Dubenyje sumaišome: 150 g cukraus, visus miltus, 1 a. šaukštelį kepimo miltelių, 4 šaukštus kakavos miltelių. Masę beriame į smulkintuvą kartu su sviestu ir sumaišome iki smėlinės tešlos – nedidelių grumstelių (tą patį galima padaryti rankomis, dubenyje maigant sviestą su miltų mase).
  2. Kitame dubenyje išplakame 150 g cukraus ir vanilinį cukrų su kiaušiniais, sudedame varškę, grietinę – gerai ištriname.
  3. Kepimo formoje, išklotoje kepimo popieriumi, tolygiai paskirstome pusę smėlinės tešlos; antrą sluoksnį darome iš varškės įdaro. ant viršaus vėl paskirstome smėlinės tešlos.
  4. Kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 50-60 min.

Valgome pyragą šiltą su ledais!

Recepto nuotraukos:

 

Paskirstome smėlinio pyrago tešlą

 

 

Smėlinio pyrago gabalėlis

Susiję receptai

Palikite atsiliepimą arba pasiūlymą