Smėlinis varškės pyragas

Pasirūpiname vaniliniais ledais ir ruošiame kakavinį varškės pyragą šauniai popietei su kava ir arbatėle.

Paruošimo min. | Gaminimo

  min.
4.80 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars Išbandė 5
Loading...
4.80 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars Išbandė 5
Loading...

Paruošimo min. | Gaminimo

  min.
Smėlinis varškes pyragas
Turbūt jeigu reikėtų rinktis pyragą valgyti su ledais, rinkčiausi iš moliūgų pyrago, smėlinio obuolių pyrago arba...  arba šio - smėlinio varškės pyrago!

Sudėtinės dalys

Gaminimas

  • 1
    Dubenyje sumaišome: 150 g cukraus, visus miltus, 1 a. šaukštelį kepimo miltelių, 4 šaukštus kakavos miltelių. Masę beriame į smulkintuvą kartu su sviestu ir sumaišome iki smėlinės tešlos - nedidelių grumstelių (tą patį galima padaryti rankomis, dubenyje maigant sviestą su miltų mase).
  • 2
    Kitame dubenyje išplakame 150 g cukraus ir vanilinį cukrų su kiaušiniais, sudedame varškę, grietinę - gerai ištriname.
  • 3
    Kepimo formoje, išklotoje kepimo popieriumi, tolygiai paskirstome pusę smėlinės tešlos; antrą sluoksnį darome iš varškės įdaro. ant viršaus vėl paskirstome smėlinės tešlos.
  • 4
    Kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 50-60 min.
Susiję receptai

Palikite atsiliepimą arba pasiūlymą