Sudėtinės dalys:
-
Cukrus, 300 g
-
Varškė, 400 g
-
Grietinė, 2 v. šaukštai
-
Kiaušinis, 2 vnt.
-
Miltai, 300 g
-
Sviestas, 150 g
-
Kakava, 4 v. šaukštai
-
Kepimo milteliai, 1 a. šaukštelis
-
Vanilinis cukrus, 2 a. šaukšteliai
Gaminimas:
Turbūt jeigu reikėtų rinktis pyragą valgyti su ledais, rinkčiausi iš moliūgų pyrago, smėlinio obuolių pyrago arba… arba šio – smėlinio varškės pyrago!
- Dubenyje sumaišome: 150 g cukraus, visus miltus, 1 a. šaukštelį kepimo miltelių, 4 šaukštus kakavos miltelių. Masę beriame į smulkintuvą kartu su sviestu ir sumaišome iki smėlinės tešlos – nedidelių grumstelių (tą patį galima padaryti rankomis, dubenyje maigant sviestą su miltų mase).
- Kitame dubenyje išplakame 150 g cukraus ir vanilinį cukrų su kiaušiniais, sudedame varškę, grietinę – gerai ištriname.
- Kepimo formoje, išklotoje kepimo popieriumi, tolygiai paskirstome pusę smėlinės tešlos; antrą sluoksnį darome iš varškės įdaro. ant viršaus vėl paskirstome smėlinės tešlos.
- Kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 50-60 min.
Valgome pyragą šiltą su ledais!
Recepto nuotraukos: