Tikriausias Velykinis pyragas

Prieš pat šv. Velykas kepame mielinį pyragą su duobutėmis dažytiems kiaušiniams.

Paruošimo min. | Gaminimo

  min.
4.86 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars Išbandė 7
Loading...
4.86 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars Išbandė 7
Loading...

Paruošimo min. | Gaminimo

  min.
Velykinis pyragas

Sudėtinės dalys

Gaminimas

  • 1
    Pirmiausia mieles ištirpinkime šiltame piene, supilkime ant miltų, suberkime cukrų, gerai išmaišykime;
  • 2
    Įkulkime keletą kiaušinių, sudėkime kambario temperatūros sviestą, įpilkime romo, citrinos sulčių, įtarkuokime saują migdolo riešutų;
  • 3
    Išminkykime tešlą ir padėkime šiltai, kad pakiltų (apie 30-45 min.);
  • 4
    Padalinkime mielinę tešlą į tris dalis, suformuokime tris pailgus volelius, supinkime juos į vieną "kasą" ir padėkime į kepimo formą, išklotą kepimo popieriumi. Aptepkime pyragą plaktu kiaušinio baltymu, apibarstykime sezamo sėklomis;
  • 5
    Iš anksto išvirtus ir nudažytus kiaušinius patepkime aliejumi ir įsprauskime į pynutę. Kepkime iki 170 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40 min. kol pyragas įgaus aukso atspalvį.
Susiję receptai
Atsiliepimai
Jokūbas | 5-3-2014 07:05

Labas Vaida! Romas nėra būtinas, jo skonis iškepus pyragą vos subtiliai juntamas. Išsiverstum ir be jo!

Vaida | 4-17-2014 19:04

O romas butinas?

elena | 4-8-2014 18:04

skanus pyragas

Palikite atsiliepimą arba pasiūlymą