Pirmiausia mieles ištirpinkime šiltame piene, supilkime ant miltų, suberkime cukrų, gerai išmaišykime;
2
Įkulkime keletą kiaušinių, sudėkime kambario temperatūros sviestą, įpilkime romo, citrinos sulčių, įtarkuokime saują migdolo riešutų;
3
Išminkykime tešlą ir padėkime šiltai, kad pakiltų (apie 30-45 min.);
4
Padalinkime mielinę tešlą į tris dalis, suformuokime tris pailgus volelius, supinkime juos į vieną "kasą" ir padėkime į kepimo formą, išklotą kepimo popieriumi. Aptepkime pyragą plaktu kiaušinio baltymu, apibarstykime sezamo sėklomis;
5
Iš anksto išvirtus ir nudažytus kiaušinius patepkime aliejumi ir įsprauskime į pynutę. Kepkime iki 170 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40 min. kol pyragas įgaus aukso atspalvį.
Labas Vaida! Romas nėra būtinas, jo skonis iškepus pyragą vos subtiliai juntamas. Išsiverstum ir be jo!
O romas butinas?
skanus pyragas