Kiaušinis

Kiaušiniai yra vienas iš geriausių baltymų, vitaminų, mineralinių medžiagų šaltinių. Baltymas yra aukštos maistinės vertės, pagal amino rūgščių kiekį bei įvairovę prilyginamas mėsos ir žuvies baltymams. Suvartojus maistui kiaušinio baltymą, gaunama tik 17 kcal, visai negaunama riebalų ir cholesterolio.

Kiaušinis: susiję receptai
Virtinukai su bazilikų padažu
60 min.
Šiandien gaminame virtinukus su skaniausiu bazilikų padažu. Nepagailėkite citrinos žievelės, kuri patiekalui suteikia savitą skonį ir aromatą.
Moliūgų pyragas
200 min.
Kepame moliūgų pyragą su migdolais. Receptas tiems, kas suka galvą, kur panaudoti didžiulį per vasarą sunokusį moliūgą.
Balandėliai
90 min.
Ne visai tradiciniai balandėliai - iš raudono kopūsto, tačiau ne mažiau skanūs ir sotūs!
Obuolių pyragas
60 min.
Labai skanus obuolių pyragas aukso geltonumo plutele. Svarbiausia - kad obuolių nebūtų per mažai!
Varškės pyragas
90 min.
Kai norisi deserto, tirpstančio burnoje, vadovaukitės šiuo varškės pyrago receptu!
Kepto kiaušinio pusryčiai
20 min.
Kas sakė, kad keptas kiaušinis pusryčiams nėra originalu. O jeigu keptume paprikos žiede?
Trupinis obuolių pyragas
60 min.
Renkame sode obuolius ir kepame trupininį obuolių pyragą. Purus pyragas, trapia plutele...Skanaus!
Sumuštinukai
25 min.
Sumuštiniams prireiks batono, šaltai rūkytos lašišos ir baziliko!
Cukinijų pyragas
80 min.
Nagi, ištraukime iš sanėliuko vidutinio dydžio cukiniją ir iškepkime cukinijos pyragą!
Riestainiai su cukrumi
60 min.
Kaip mokyklos laikais - per pietų pertrauką trupiname riestainius su cukrumi!