Pienas

Dažniausiai žodžiu pienas vadinamas karvių pienas, kuris tiek vaikams, tiek suaugusiems žmonėms yra vienas svarbiausių kalcio šaltinių. Be vitaminų A, B, C, ir F, piene gausu įvairių fermentų ir hormonų, padedančių medžiagų apykaitos procesams, antibakterinių medžiagų, slopinančių mikroorganizmų dauginimąsi, dujų, pigmentų ir kt.

Pienas: susiję receptai
Bulvių varškės virtinukai
30 min.
Sotūs šeimos pietūs per 30 min. iš bulvių ir varškės.
Velykinis pyragas
80 min.
Prieš pat šv. Velykas kepame mielinį pyragą su duobutėmis dažytiems kiaušiniams.
Mėsos pyragas KROKODILAS
180 min.
Šiandieną kepame mėsos pyragą išradingai! Tradicinis receptas ir originalus pateikimas. Skanaus!
Baltasis Bechamel padažas
20 min.
Gaminame tradicinį, iš motinos Prancūzijos įsčių gimusį baltąjį padažą Bechamel. Šį kartą su sūriu.
Bulvių plokštainis su vištiena
80 min.
Kai vištiena atsiduria bulvių plokštainyje... Receptas mėgstantiems lietuvišką virtuvę bei sotų, kaloringą maistą. Gero apetito!
Trinta moliūgų ir morkų sriuba
90 min.
Šiandiena namuose gaminame trintą moliūgų ir morkų sriubą. Porcijos daugiau nei pakanka keturių asmenų šeimai!
Plikyti sausainiai
60 min.
Plikytų sausainių ABC: tešlai paruošti reikės kruopštumo, tačiau sausainiais mėgausis visa šeima!
Avižiniai sausainiai su obuoliais
60 min.
Sekmadienį išsikepkime avižinių sausainių ir neškimės rytoj į darbą, įdėkime vaikams, kad suvalgytų priešpiečiams.
Vištiena su apelsinų padažu
60 min.
Ruošiame vištieną su pikantišku apelsinų padažu - paprasta ir labai skanu. Patiekti galime su bulvėmis arba ryžiais!
Spagečiai su vištienos padažu
35 min.
Puikus patiekalas įprastai šeimos vakarienei ar pietums. Švelnus vištienos padažas ir spagečiai - įtiks kiekvieno skoniui!