Pienas

Dažniausiai žodžiu pienas vadinamas karvių pienas, kuris tiek vaikams, tiek suaugusiems žmonėms yra vienas svarbiausių kalcio šaltinių. Be vitaminų A, B, C, ir F, piene gausu įvairių fermentų ir hormonų, padedančių medžiagų apykaitos procesams, antibakterinių medžiagų, slopinančių mikroorganizmų dauginimąsi, dujų, pigmentų ir kt.

Pienas: susiję receptai
Čeburėkai
100 min.
Čeburėkų receptas - tiems, kas nori tradicinį totorių virtuvės patiekalą pasigaminti namuose!
Varškės pyragas
90 min.
Kai norisi deserto, tirpstančio burnoje, vadovaukitės šiuo varškės pyrago receptu!
Trupinis obuolių pyragas
60 min.
Renkame sode obuolius ir kepame trupininį obuolių pyragą. Purus pyragas, trapia plutele...Skanaus!
Cukinijų pyragas
80 min.
Nagi, ištraukime iš sanėliuko vidutinio dydžio cukiniją ir iškepkime cukinijos pyragą!
Velykų boba
90 min.
Tradicinis Velykų kepinys - Velykų boba! Reikės molinės puodynės, miltų, kiaušinių, pieno, cukraus, mielių ir razinų.
Omletas su kukurūzais ir paprika
15 min.
Skanus omletas su kukurūzais ir paprika - Jūsų pusryčių stalui.
Rikotos (ricotta) sūris
30 min.
Šiandien gaminame rikotos sūrį namuose, juk ne paslaptis, kad šis sūris pagaminamas nesunkiai, o purūs varškės pyragai be jo neapsieina.
Varškės pyragas
210 min.
Šalto varškės pyrago receptas. Puikiai tiks, jeigu šalia turėsite konservuotų persikų!
Keksiukas SPEIGAS
60 min.
Kas tas SPEIGAS? Kai šaldytuve turite skaniausių keksiukų, o prikaistyvyje - arbatos, speigas atrodo visiškas niekis. Pasigaminkite šiuos šaldytus keksiukus šiltam žiemos vakarui.
Užgavėnių blynai
120 min.
Pagrindinis Užgavėnių patiekalas pagal močiutės receptą. Ir skanu, ir sotu!