Moliūgų ir kario sriubos receptas

Šiandieną gaminame trintą moliūgų sriubą, pagardintą imbieru, kariu ir kokosų pienu. Turtinga skonių sriuba paliks gerą įspūdį!

Paruošimo min. | Gaminimo

  min.
3.33 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars Išbandė 3
Loading...
3.33 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars Išbandė 3
Loading...

Paruošimo min. | Gaminimo

  min.
Trinta moliūgų ir kario sriuba
Trintos sriubos nebuvo populiarios mano vaikystėje. Gal net sakyčiau, kad jų visai neteko ragauti iki 15-os metų. Visgi sukūrus savo šeimą, gaminame daugiau įvairesnių sriubų, o trintas sriubas gaminame netgi dažniau nei įprastas. Galbūt todėl, kad jose įvairiausi skoniai persipynę į vientisą harmoniją, kuri, paragavus, tarsi verčia spėlioti, iš ko ji sudaryta... Lygiai toks pat paslaptingas ir šiandienos patiekalas - ryškiai oranžinės spalvos, šilkinės tirštos konsistencijos, kvapni ir saikingai aštri sriuba. O kad sužinotume tiesą, turime pasinaudoti šiuo moliūgų ir kario sriubos receptu.

Sudėtinės dalys

Gaminimas

  • 1
    Pradedame supjaustydami moliūgą nedidelėmis skiltelėmis ir sudėdami jas (minkštimu į viršų) ant kepimo formos. Apšlakstome skiltles alyvuogių aliejumi ir dedame kepimo formą  į iki 180°C laipsnių įkaitintą orkeitę kepti apie 30 min.
  • 2
    Tuo metu paruošiame daržoves: nulupame ir susmulkiname svogūną, skiltelę česnako, keletą šaukštų šviežios pankolio šaknies, sutarkuojame morką. Sutriname prieskonius: šiek tiek kalendros ir pipirų žirnelių, šiek tiek kumino sėklyčių, lauro lapą. Puodą statome ant vidutinės kaitros, dedame keletą šaukštų sviesto ir apkepame daržoves - svogūną, česnaką, pankolį - iki pagels. Tuomet pagardiname šaukštu imbiero ir a.šaukšteliu kario, tęsiame kepimą nuolat pamaišydami. Galop beriame morkas ir supilame keletą stiklinių vištienos sultinio, užverdame.
  • 3
    Į puodą su sriuba sudedame apkeptus moliūgus, t.y. atskiriame minkštimą ir jį sudedame į sriubą. Pilame pusę stiklinės kokoso pieno, pagardiname žiupsneliu druskos ir verdame apie 12 min. Tuomet elektriniu trintuvu sutriname sriubą. Patiekiame su grietine arba graikišku jogurtu. Skanaus!
Susiję receptai

Palikite atsiliepimą arba pasiūlymą