Lietuviški patiekalai

Tradicinės lietuvių virtuvės patiekalai: didžkukuliai, virtinukai, sriubos, blynai, kepiniai ir gėrimai.

Kopūstų salotos
20
min.
Labai skanios kopūstų ir jautienos liežuvio salotos. Papildomai reikės pomidoro ir skrudinto batono...
Balandėliai
90
min.
Ne visai tradiciniai balandėliai - iš raudono kopūsto, tačiau ne mažiau skanūs ir sotūs!
Šiupinys
120
min.
Beveik visas senas tradicijas išlaikęs Užgavėnių šiupinio receptas. Smagu prisimenant senelius ir prosenelius sėsti prie Užgavėnių stalo.
Užgavėnių blynai
120
min.
Pagrindinis Užgavėnių patiekalas pagal močiutės receptą. Ir skanu, ir sotu!
Žemaičių blynai
50
min.
Žemaičių blynus nėra taip sunku iškepti, kaip tai gali pasirodyti iš pirmo žvilgsnio. Svarbu, kad gerai sugrūstumėte virtas bulves ir prižiūrėtumėte, kad blynai per daug nesukeptų.
Tradicinis obuolių pyragas
70
min.
Kaip kepamas tradicinis obuolių pyragas? Kepkime drauge. Daug kartų išbandytas ir rekomenduotas receptas su nuotrauka ir aprašymu štai čia. Skanaus!
Saldus tortas
60
min.
Labai saldus namuose paruoštas tortas. Šio torto pakaks gausesniai kaip dešimties draugų armijai išmaitinti. Galimos įvairios - Jūsų pačių sugalvotos - torto pertepimų variacijos.
Kūčiukai
50
min.
Tradicinio kūčių patiekalo receptas. Kantriai ir su meile gaminkite šį Kalėdų išvakarių valgį. Susitelkimo ir skanių kūčiukų!
Aguonų pienas
20
min.
Tradicinis gėrimas be kurio neapsieina nei viena šeima per Kalėdų šventę. Labai lengvai pagaminsite šį desertinį gėrimą ir pavaišinsite artimuosius prie Kūčių stalo.
Avižinių dribsnių pusryčiai
8
min.
Greiti pusryčiai su sveikais avižiniais dribsniais. Paruošite per 7-8 minutes - dėl tokių pusryčių ir atsikelti anksčiau galite.