Lietuviški patiekalai

Tradicinės lietuvių virtuvės patiekalai: didžkukuliai, virtinukai, sriubos, blynai, kepiniai ir gėrimai.

Trina moliūgo - kalafioro sriuba
40 min.
Mėgstantiems trintą sriubą - sveikos ir greitai paruošiamos sriubytės receptas. Pagrindiniai ingredientai - moliūgas ir kalafioras (žiedinis kopūstas).
Nesausi sumuštiniai orkaitėje
15 min.
Kiek galima valgyti keptus sumuštinius su sūriu ir...mėsa? Siūlau 5 min ilgesnį, tačiau daug skanesnį būdą pasidaryti sumuštinius orkaitėje. Su padažu!
Ramunės burokėlių sriuba
45 min.
Gardi burokėlių ir faršo sriuba. Iš tiesų sotaus burokėlių patieklo receptas - ko daugiau reikia pasistiprinti norinčiam žmogui?
Keksas Zebriukas
50 min.
Tirpstantis burnoje keksas - dryžuotas kaip zebras. Prireiks trupučio kantrybės ir keksas pavyks puikiai.
Varškės apkepas
60 min.
Tradicinis mamos varškės apkepo receptas tik su slyvomis. Labai skanus, ypač su grietine ir slyvų uogiene.
Raudonųjų kopūstų salotos
25 min.
Raudonasis kopūstas ir su lupenomis virtos bulvės, šlakelis acto, šlakelis aliejaus - raudonojo kopūsto salotos.
Blyneliai su daržovėmis
60 min.
Patys skaniausi blyneliai su daržovių įdaru. Nepatingėki smulkiai supjaustyti įdaro produktus, laikytis recepto sudedamųjų dalių kiekio ir eigos. Bon apetit!
Šviežių kopūstų sriuba
40 min.
Greitai paruošiama ir skani šviežių kopūstų sriuba su kalafijoru ir morkomis.
Saldžiausias šokoladinis pyragas
55 min.
Tikrai pats saldžiausias ir skaniausias šokoladinis pyragas, kurį esate valgę. Dėmesio: pjaustyti mažais gabalėliais, nes šokoladas iš tiesų saldus - jo pakaks 10-12 žmonių.
Tradicinis baltasis padažas
20 min.
Universalaus tradicinio baltojo padažo receptas. Tik prie bet kurio mėsos patiekalo, ypaš su makaronais.