Sviestas

Sviestas – pieno produktas, gaminamas išsukant grietinę ir atskiriant vandenį. Sviestas dažniausiai naudojamas kaip užtepas ant duonos, taip pat kepimui, pyragams, troškinimui bei padažams gaminti.

Sviestas: susiję receptai
Voveraitės grietinės padaže
30 min.
Kiekvieną rudenį ant mūsų stalo - mažiausiai kirmijantis lietuviškas grybas - voveraitės. Ruošiame tradiciniame grietinės padaže...
Moliūgų pyragas
90 min.
Gardus amerikietiško moliūgų pyrago receptas. Desertinis pyragas tirpsta burnoje. Skanaus!
Troškintos midijos
50 min.
Greitai paruošiamas šviežių jūros gėrybių - midijų - patiekalas ir gardus, ir maistingas! Galbūt ne kasdieniams pietums, tačiau savaitgalio pietų meniu tikrai paįvairins...
Sūrio padažas traškučiams
15 min.
Gardus, kaloringas švelnaus skonio padažas kukurūzų traškučiams - nachos! Gaminame namuose ir mėgaujamės kol šiltas.
Aromatingos riekelės
10 min.
Pagardintos baltos duonos riekelės puikiai tiks prie salotų ar sriubų. Receptas smaguriams!
Kepti persikai - desertas
30 min.
Puikus desertas prie ledų - orkaitėje kepti natūralaus savito saldumo persikai.
Šokoladinis pyragas su kokosu
80 min.
Subrendo dar vienas pyragas - favoritas. Saldus, minkštas ir vientisos konsistencijos, tiesiog tobulas pyragas. Daliname receptu!
Kruasanų receptas
240 min.
Šiandieną gaminame traškius sluoksniuotos tešlos sviestinius pyragėlius - kruasanus. Tešlą gaminsime patys, todėl nedelsdami pradėkime!
Vištienos sparneliai orkaitėje
50 min.
Tegyvuoja vištienos sparneliai! Ir užkandis, ir patiekalas, kurį kepsime orkaitėje. Tik 50 min. ir mėgaujamės aštriais viščiukų sparneliais!
Mėsainiai su kalakutiena
40 min.
Kalakutienos mėsainiai su sūriu, paprika ir salotomis. Greitas ir gardus maistas namuose.