Maisto priedai

Emulsikliai, stabilizatoriai, tirštikliai. Nepavojingas. Didelis kiekis gali sukelti laikiną meteorizmą ir diskomfortą žarnyne. Savybės: Natūrali ir dirbtinė stingdanti ir tirštinimo medžiaga, gerina virškinimą, didelės dozės gali sukelti viduriavimą.

Dažikliai. Pavojingas. Savybės: Mėlynas. Dirbtinis. Naudojamas: Gėrimuose, margučių dažuose, saldumynuose. Gali sukelti vėžinius susirgimus. Kai kuriose šalyse uždraustas.

Dažikliai. Nepavojingas. Savybės: Oranžiniai raudonas kvapiųjų ir dažomųjų junginių derinys (natūralus augalinis dažiklis), iš paprikos ekstrahuotas aliejais arba leidžiamais tirpikliais. Gaminamas ir sintetinis.

Dažikliai. Pavojingas. Savybės: Rudas. Natūralus dažiklis. Gaunamas kaitinant cukrų su rūgštimis ir šarmais. Naudojamas: Kepiniuose, gėrimuose, desertuose, padažuose, gatavuose gėrimuose, austrių ruošoje, vaisiuose, konservuotuose padažuose, aluje, viskyje, biskvituose, sojoje, marinatuose.

Įvairūs maisto priedai. Būtina vengti. Vengti alergiškiems ir sergantiems astma. Savybės: Fosfatai labai paplitę žemėje ir, būdami įvairių, dažniausiai sintetinių variantų, yra tikri priedų aitvarai. Tai ne tik konservantai, antioksidantai, bet ir stabilizatoriai, emulsikliai ir drėgmę reguliuojanti medžiaga. Didelėmis dozėmis fosfatai gali stabdyti kalcio, magnio ir geležies įsisavinimą. Įtariama, kad jie yra vaikų hiperaktyvumo priežastis. […]

Antioksidantai ir konservantai. Pavojingas. Vengti alergiškiems ir sergantiems astma. Savybės: Dirbtinis konservantas. Naudojamas: Leidžiama vartoti tik citrusinių žievelei arba jų pakuotės popieriui apdoroti. Naudojamas krieušėse, morkose, persikuose, slyvose, džiovintose slyvose, ananasuose, paprikose, vyšniose, nektarinuose. 

Antioksidantai ir konservantai. Pavojingas. Vengti alergiškiems ir sergantiems astma. Turi tendenciją sukelti kraujotakos sutrikimus. Savybės: Dirbtinis antioksidantas.

Įvairūs maisto priedai. Nepavojingas. Savybės: Dirbtinė glazūravimo medžiaga. Naudojamas: Leidžiama vartoti tik citrusų paviršiams apdoroti.

Įvairūs maisto priedai. Pavojingas. Gali būti genetiškai modifikuotas. Savybės: Natūrali tirštinimo ir glazūravimo medžiaga. Gali būti gaminama iš genetiškai modifikuotų kukurūzų.

Antioksidantai ir konservantai. Nepavojingas. Gali būti genetiškai modifikuotas. Nerekomenduojama kūdikiams ir vaikams. Savybės: Dirbtinė rūgštingumą reguliuojanti ir konservavimo medžiaga. Randama daugelyje vaisių. Naudojamas: Uogienėse, kepiniuose, glajuje.