Maisto priedai abėcėlės tvarka A-Z

Dažikliai. Nepavojingas. Savybės: Raudonas. Natūralus augalinis dažiklis iš pomidorų, greipfurto vaisių, taip pat gaminamas sintetinis.Gali padėti sumažinti vėžio riziką.

Dažikliai. Būtina vengti. Savybės: Raudonas. Dirbtinis azodažiklis. Naudojamas: Leidžiama naudoti tik sūrių kraštams apdoroti.

Emulsikliai, stabilizatoriai, tirštikliai. Pavojingas. Vengti alergiškiems ir sergantiems astma. Vengti sergantiems migrena. Gali būti genetiškai modifikuotas. Didesnė dozė sunkiai toleruojama skrandžio, gali sukelti gausų prakaitavimą. Savybės: Natūraliai gaunamas iš sojų, saulėgrąžų arba rapsų aliejaus. Naudojamas: Lecitinas – tai emulsifikuojamoji medžiaga, dažnai naudojama vandeniui ir riebalams sujungti. Tai kiekvienos ląstelės dalis (lecitiną galima gaminti iš kiaušinių […]

Įvairūs maisto priedai. Pavojingas. Gali būti genetiškai modifikuotas. Savybės: Augalinis baltymų struktūrinis elementas. Gali būti genetiškai modifikuotas. Naudojamas: Apdorojami miltai. Išpurena duoną, kepinius ir sustiprina kvapą.

Saldikliai. Pavojingas. Savybės: Cukraus pakaitalas, dirbtinis saldiklis. Laisvina vidurius.

Antioksidantai ir konservantai. Būtina vengti. Vengti alergiškiems ir sergantiems astma. Gali būti genetiškai modifikuotas. Savybės: Konservantas sūriams, greitina pieno rūgimą. Gaminamas iš vištų kiaušinių.