Maisto priedai abėcėlės tvarka A-Z

Antioksidantai ir konservantai. Pavojingas. Vengti alergiškiems ir sergantiems astma. Savybės: Dirbtinis konservantas. Naudojamas: Leidžiama vartoti tik citrusinių žievelei arba jų pakuotės popieriui apdoroti. Naudojamas krieušėse, morkose, persikuose, slyvose, džiovintose slyvose, ananasuose, paprikose, vyšniose, nektarinuose. 

Antioksidantai ir konservantai. Nepavojingas. Gali būti genetiškai modifikuotas. Nerekomenduojama kūdikiams ir vaikams. Savybės: Dirbtinė rūgštingumą reguliuojanti ir konservavimo medžiaga. Randama daugelyje vaisių. Naudojamas: Uogienėse, kepiniuose, glajuje.

Antioksidantai ir konservantai. Pavojingas. Vengti alergiškiems ir sergantiems astma. Turi tendenciją sukelti kraujotakos sutrikimus. Savybės: Dirbtinis antioksidantas.

Įvairūs maisto priedai. Būtina vengti. Vengti alergiškiems ir sergantiems astma. Savybės: Fosfatai labai paplitę žemėje ir, būdami įvairių, dažniausiai sintetinių variantų, yra tikri priedų aitvarai. Tai ne tik konservantai, antioksidantai, bet ir stabilizatoriai, emulsikliai ir drėgmę reguliuojanti medžiaga. Didelėmis dozėmis fosfatai gali stabdyti kalcio, magnio ir geležies įsisavinimą. Įtariama, kad jie yra vaikų hiperaktyvumo priežastis. […]

Įvairūs maisto priedai. Nepavojingas. Savybės: Dirbtinė glazūravimo medžiaga. Naudojamas: Leidžiama vartoti tik citrusų paviršiams apdoroti.

Įvairūs maisto priedai. Pavojingas. Gali būti genetiškai modifikuotas. Savybės: Natūrali tirštinimo ir glazūravimo medžiaga. Gali būti gaminama iš genetiškai modifikuotų kukurūzų.