Maisto priedai abėcėlės tvarka A-Z

Dažikliai. Pavojingas. Vengti alergiškiems ir sergantiems astma. Savybės: Geltonas. Dirbtinis. Naudojamas: Gaiviuosiuose gėrimuose. Uždraustas Austalijoje ir JAV.

Dažikliai. Nepavojingas mažomis dozėmis. Savybės: Geltoni, raudoni ir juodi. Dirbtiniai, mineralinės kilmės. Naudojami krevečių ir lašišų pastoms.

Antioksidantai ir konservantai. Nepavojingas. Savybės: Sintetinis vitaminas E.

Įvairūs maisto priedai. Nepavojingas. Savybės: Dirbtinė rūgštingumą reguliuojanti medžiaga. Naudojamas: Prieskonių ekstraktuose, desertuose, sriubose. Kai kuriose šalyse uždraustas.

Emulsikliai, stabilizatoriai, tirštikliai. Nepavojingas. Gali sukelti pykinimą ir vėmimą, pilvo pūtimą, sumažinti cholesterolio kiekį. Savybės: Natūrali tirštinanti medžiaga ir emulsiklis. Glajuose, duonoje ir kepiniuose, kečupe, majoneze ir padažuose.

Emulsikliai, stabilizatoriai, tirštikliai. Nepavojingas. Savybės: Dirbtinė stingdanti ir tirštinanti medžiaga.

Emulsikliai, stabilizatoriai, tirštikliai. Nepavojingas. Gali būti gyvūlinės kilmės. Didelės dozės gali sukelti galvos skausmą, pykinimą, troškulį ir padidinti cukraus kiekį kraujyje. Savybės: Dirbtinis stabilizatorius, užpildas, tirpiklis, gaminamas iš natūralių riebalų ir aliejų. Naudojamas: Naudojimas: konditerijos gaminiai, džiovinti vaisiai, mažai kalorijų turintys produktai, alkoholiniai gėrimai.

Įvairūs maisto priedai. Pavojingas. Gali būti genetiškai modifikuotas. Savybės: Dirbtinė rūgštingumą reguliuojanti medžiaga ir stabilizatorius, apsaugo riebalus nuo sugedimo. Naudojamas: Limonaduose ir saldikliuose.

Įvairūs maisto priedai. Pavojingas. Gali būti genetiškai modifikuotas. Savybės: Dirbtinė rūgštingumą reguliuojanti medžiaga.

Įvairūs maisto priedai. Pavojingas. Gali būti genetiškai modifikuotas. Savybės: Dirbtinis spalvos fiksatorius, gaunamas iš geležies ir gliukozės. Naudojamas: Tik tamsioms alyvuogėms, retai – maisto papilduose su geležimi.