Maisto priedai abėcėlės tvarka A-Z

Emulsikliai, stabilizatoriai, tirštikliai. Nepavojingas. Savybės: Natūrali stingdanti ir tirštinanti medžiaga iš raudonųjų dumblių, kaip skaidulinė medžiaga gerina virškinimą. Naudojamas: Įvairiems valgiams stingdyti arba kaip kremų, tepalų ir žvakučių, į kurių sudėtį neįeina riebalų, pagrindas. Produktai: mėsa, valgomieji ledai.

Emulsikliai, stabilizatoriai, tirštikliai. Nepavojingas. Nepatariama vartoti alergiškiems žmonėms. Savybės: Natūrali tirštinanti medžiaga ir užpildas, gerinanti virškinimą, kai kuriose šalyse švitinama spinduliais, netoleruojama labai retai. Naudojamas: Saldumynuose.

Emulsikliai, stabilizatoriai, tirštikliai. Nepavojingas. Savybės: Pektinas, gautas apdorojant amoniaku. Tai pagrindinė ląstelių sieneles tvirtinanti medžiaga, chemijoje – polisaharidas. Naudojamas kaip tirštinanti ir stabilizuojanti medžiaga.

Emulsikliai, stabilizatoriai, tirštikliai. Pavojingas. Vengti alergiškiems ir sergantiems astma. Savybės: Dirbtinis emulsiklis ir stabilizatorius, didelės dozės gali sutrikdyti rūgščių ir šarmų pusiausvyrą. Gali sutrikti skrandžio, žarnyno veikla. Naudojamas: Kakavos ir šokolado glajuje.

Įvairūs maisto priedai. Nepavojingas. Savybės: Dirbtinis emulsiklis, dirgina gleivinę.

Įvairūs maisto priedai. Nepavojingas. Vengti sergantiems inkstų ir kepenų nepakankamumu. Savybės: Valgomosios druskos amonio junginys. Naudojamas: Kepiniuose ir kituose produktuose iš miltų.

Įvairūs maisto priedai. Nepavojingas. Savybės: Dirbtinis antioksidantas Naudojamas: Tik konservuose.

Įvairūs maisto priedai. Nepavojingas. Savybės: Dirbtinė rūgštingumą reguliuojanti medžiaga.

Įvairūs maisto priedai. Pavojingas. Vengti alergiškiems ir sergantiems astma. Savybės: Dirbtinė rūgštingumą reguliuojanti medžiaga. Aliuminis gali neigiamai veikti organizmą.

Įvairūs maisto priedai. Pavojingas. Vengti alergiškiems ir sergantiems astma. Savybės: Dirbtinė kietinimo medžiaga. Aliuminis gali neigiamai veikti organizmą.