Maisto priedai abėcėlės tvarka A-Z

Dažikliai. Būtina vengti. Vengti alergiškiems ir sergantiems astma. Savybės: Aukso spalvos. Mineralinės kilmės. Naudojamas: Saldumynuose. Kai kuriose šalyse uždraustas.

Antioksidantai ir konservantai. Pavojingas. Vengti alergiškiems ir sergantiems astma. Gali sukelti pykinimą ir vėmimą. Savybės: Dirbtinė rūgštingumą reguliuojanti ir konservavimo medžiaga.

Antioksidantai ir konservantai. Nepavojingas. Savybės: Natūrali konservavimo medžiaga, įpakavimo dujos arba rūgštingumą reguliuojanti medžiaga. Naudojamas: Maišoma į gėrimus, šiomis dujomis įpakuojami kepiniai, sūriai, konditerija.

Antioksidantai ir konservantai. Nepavojingas. Gali būti genetiškai modifikuotas. Savybės: Cheminis sintetinis produktas, kurio randama ir daugelyje vaisių bei daržovių. Šis antioksidantas neleidžia maistui rūgti ir apkarsti. Askorbo rūgštis naudojama gaminant keptus ir konservuotus produktus, džiovintas bulves, pieno miltelius, koncentruotas vaisių sultis, kūdikių maistą. Naudojamas: Naudojamas kaip antioksidantas, konservavimo ir miltų apdorojimo medžiaga, stabilizuoja raudoną mėsos […]

Antioksidantai ir konservantai. Nepavojingas. Gali būti gyvūlinės kilmės. Gali būti genetiškai modifikuotas. Savybės: Dirbtinis askorbo rūgšties riebalų rūgšties esterio junginys. Naudojamas: Majoneze, Vienos bei Frankfuro dešrelėse.

Įvairūs maisto priedai. Pavojingas. Vengti alergiškiems ir sergantiems astma. Gali būti genetiškai modifikuotas. Savybės: Pieno rūgšties natrio druska, rūgštingumą reguliuojanti medžiaga. Skonį stiprinanti medžiaga, antioksidantas, gautas iš krakmolo veikiant bakterijoms. Galima alerginė reakcija ar kitas šalutinis poveikis vaikams, kurie netoleruoja laktozės. Naudojamas: Gatavuose patiekaluose, dešrose, konditerijos gaminuose.

Įvairūs maisto priedai. Nepavojingas. Savybės: Dirbtinė rūgštingumą reguliuojanti medžiaga, skonį stiprinanti medžiaga. Gaunama iš gyvulinių riebalų. Naudojamas: Gėrimuose, desertuose, cukraus glajuje, įdaruose ir kepinių glajuje.

Įvairūs maisto priedai. Nepavojingas. Gali sutrikdyti organizmo rūgščių ir šarmų balansą. Savybės: Dirbtinė rūgštingumą reguliuojanti medžiaga. Svarbus mineralas, gaunamas iš citrinos rūgšties. Naudojamas: javų produktuose, dietiniuose kukurūzų miltų produktuose.

Emulsikliai, stabilizatoriai, tirštikliai. Nepavojingas. Gali būti genetiškai modifikuotas. Savybės: Natūraliai iš rudųjų dumblių gaunama tirštinimo medžiaga. Gali kliudyti įsisavinti mineralines medžiagas. Naudojamas: Lengvųjų riebalų, geriamojo jogurto ir majonezo skoniui pagerinti, gaiviuosiuose gėrimuose, piene.

Emulsikliai, stabilizatoriai, tirštikliai. Nepavojingas. Gali būti genetiškai modifikuotas. Savybės: Algino rūgšties amonio junginys.